Hai să ne civilizăm și noi puţin… zăpada!

Am auzit că există țări civilizate unde până și zăpada e civilizată. Și în aceste țări nu știu cum a fost educată, dar cade întotdeauna cuminte, după parapeți, să nu cumva să producă accidente sau întârzieri pe autostradă. Tot în țările ăstea civilizate am auzit că zăpada e atât de civilizată încât nu îndrăznește să se aștearnă în fața porților oamenilor sau să creeze polei ca Doamne ferește să-și rupă vreun civilizat gâtul lui la fel de civilizat.

La noi în România, pentru că bate dinspre est, zăpada nu are încă cei 7 ani de-acasă și nici facultățile țărilor civilizate, așa că se ninge ca descreierata pe unde apucă de-ți ia două zile să ajungi de la Cluj la București. Fie cu mașina, fie cu trenul. Zăpada românească  e atât de nesimțită încât nici măcar autoritățile noastre super-competente nu reușesc să o stăpânească. Nici măcar armata, jandarmeria și cele un milion de deszăpezitoare înșiruite pe străzi mai entuziast  decât camioanele Coca-Cola în reclamele de Crăciun.

Și atunci ce e de făcut ca să ne civilizăm și noi o dată… zăpada?

Păi, am auzit de la televizor, această civilizată sursă de infromație, că cel mai bine e să stăm civilizat acasă. Sau, dacă e musai-musai să plecăm la drum, să ne transformăm mașina în cazemată cu roți că nu se știe niciodată cu drumurile noastre civilizate unde, când, cum și dacă ajungi. Să avem la noi mâncare, apă, pături, răbdare, răbdare, răbdare și o lopată.

Cică răbdarea și mâncarea  sunt obligatorii, și asta pentru că se știe…  după 10 ore cu stomacul gol, șoferii nu mai sunt așa de civilizați iar, în cazul în care, mergând bară la bară, se vor ciocni civilizat de cei din față, cine știe ce  pot face conductorii auto care nu și-au luat răbdarea la ei, ci doar o lopată?!

Deși am fost îngăduitori până acum, dragi concetățeni, va trebui să schimbăm macazul. Zăpada asta trebuie aspru pedepsită! Am văzut cu toții eforturile supraomenești ale guvernului, președenției, iar zăpada asta tot continuă să ne ningă și să ne râdă rece în nas. Așadar, propun să se dea legi stricte prin care zăpada să fie trimisă cu primul avion la mă-sa-n Siberia, ca noi să putem ieși din nou, civilizat, din casă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s