Medicul tău e “curvă” sau e… de familie?

Apreciez enorm doctorii, și chiar îmi țin respirația când trec pe lângă mine în ambulanțe. Dar medicii, ca și noi, oamenii, sunt și ei, fel de fel. Rândurile de mai jos au doar rolul de a te face să fii puțin mai atent înainte să îți alegi unul, înainte să îl lăși să intre cu rețetele lui în… familia ta.

Îți spun asta pentru că eu nu m-am gândit așa de mult înainte să fac pasul, ci am ales unul care să îmi fie aproape. Aproape, adică… vizavi, cât să nu am timp să mă răzgândesc să ajung la controale în timp ce traversez o singură stradă. Așa am ales un cabinet de stat… de stat mult la coadă. De stat mult în curent la coadă.

De obicei, vizitele mele, rare și scurte, încep cu un telefon  scurt. Nu știu de ce, dar după ce îmi anunț apariția la cabinet, vocea de la celălalt capăt al firului coboară treptat până într-atât încât mi se pare că a intrat sub biroul ăla uriaș de primire.

Trec strada și în timp ce stau la coadă am impresia că sala aia de așteptare a fost construită cu tot cu oameni în ea, căci e tot timpul plină. Când intru, nu am pretenția să mi se fi reținut numele, dar măcar să fiu alintată după ultima boală că, vorba aia, suntem în… familie.

Singurul instrument medical din cabinetul doctorului meu de familie e stetoscopul, la fel de rece ca și doctorița care îl strangulează să zică ceva. Mă ridic de pe pat, mă așez pe scaun. Asistenta, de capul ei, îmi scrie o rețetă. E generoasă, scrie mult, a avut o zi bună.

Insist să aflu mai multe despre starea mea de sănătate. Doctorița e la fel de indescifrabilă ca scrisul de pe rețetă. Mă gândesc că medicilor de genul ăsta nu le-ar strica un curs de comunicare. Măcar unul în care să li se reamintească că noi îi cam plătim și că ar putea să scoată mai mult din ei decât să îmi zică că ar trebui să mănânc proteine ca să-mi întăresc imunitatea. Bine, doamnă, dar ce proteină să iau ca să-mi întărească și imunitatea în fața plafonării dvs.?

Reclame

4 gânduri despre &8222;Medicul tău e “curvă” sau e… de familie?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s