Cu microbiștii la psiholog sau 10 motive pentru care bărbaților le place fotbalul… și nu-și dau seama

Băieți, aș vrea să nu luați personal rândurile de mai jos. Fac precizarea asta pentru că știu că sunteți niște sensibili în restul vieții voastre, până la fluierul de start al arbitrului. Fie vorba între noi, 90 de minute în care ne lipsiți de atenție, oricât am insista să ștergem praful în jurul televizorului, nu e chiar o crimă. Dar nici ceva care să rămână netaxat…

Știți și voi că noi suntem așa, mai analitice, și când avem mai mult timp pentru noi, analizăm problema din toate colțurile… terenului.

Așa că, încercând să-mi explic de ce, am înscris și eu, între timp, 10 goluri… psihologice despre acest hobby, șutate, ce-i drept, fără portar și arbitru de față:

  1. În general, pentru bărbați, e un calvar să aibă mai multe rânduri de haine în dulap. Și atunci se simt extrem de confortabil să vadă 11 oameni îmbrăcați tot timpul la fel. Sunt fericiți că cineva îi înțelege.
  1. Pentru bărbați, fiecare meci de fotbal e o cascadă răcoroasă cu înjurături, o șampanie agitată acasă și la serviciu  căreia i se deschide în sfârșit dopul.
  1. Spuneți-mi un bărbat care să aibă răbdare și căruia să îi placă să ciocăne la ușă și nu să tragă cu șutul în poartă…
  1.  Între bărbați, ca și între femei, de multe ori plutește în aer un spirit competitiv. Numai că cei dintâi sunt în general prea comozi să joace chiar ei meciul.
  1. Noi, femeile, avem cel puțin o dilemă legată de meciuri. Nu știm exact ce-a fost inventat mai întâi – fotbalul sau berea. Am observat însă că bărbații găsesc mai repede canalul TV cu transmisiunea decât raftul din frigider sau chiar frigiderul.
  1. Faptul că unii bărbați își iubesc mamele, dar  nu ca pe U, mă face să constat cu tristețe că semințele sunt cea mai bună masă pe care au mâncat-o ei vreodată acasă…
  1. Am mai constatat că este posibil ca bărbaților să le placă să se uite la meci din simplul fapt că atunci când erau mici li se interzicea să calce iarba. Da, acum sunt fericiți că pot vedea cel puțin 22 de rebeli care calcă metri pătrați întregi de gazon.
  1. Știu sigur că unii bărbați n-ar purta în viața lor un pantof cu toc, mă mir însă că aceiași n-au nimic împotrivă să poarte un adidas cu mai multe tocuri cui pe aceeași talpă.
  1. Dacă mergem pe linia psihanalitică trasată de părintele Freud, am putea deduce că prin fotbal bărbații au găsit în sfârșit un pretext să se joace cu biluțele lor în societate și să fie chiar plătiți pentru asta.

10. Și nu în ultimul rând, s-a dovedit științific că cei mai mulți bărbați preferă de o mie de ori mai mult să audă vocea comentatorului sportiv decât  vocea suavă a soției sau partenerei care comentează.

Nu strigați “fault” căci acum jucați în deplasare, dar vă așteptăm cu drag acasă… 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s