Guvernule, să te ia C A R D-ul și pe tine!

Mă întreb cât de bolnav  poate fi un minister al sănătății încât să scoată un card de sănătate și să îi oblige pe medicii de familie să cumpere din salariul lor în perfuzii cititoare de carduri?

Uitasem cât m-a revoltat gluma asta proastă a guvernului până când m-am trezit cu avizul de primire a cardului. Mă gândeam să nu mi-l ridic de la poștă și să-l las să se întoarcă sănătos de unde a venit, dar am înțeles că nici plasticul ăsta, ca mai toate plasticurile, nu poa’ să zboare și că la un moment dat, când am să fiu în dureri, ca dintr-un bancomat de scos bani ce sunt, va trebui să scot și cardul înapoi.

Iată cum de astăzi sunt posesoarea  unui card de sănătate pe care pot, momentan, să mi-l bag sănătos în…  că în altă parte din câte am înțeles, nu.

Am atâtea plasticuri, în care mi s-au topit datele personale, în portofel încât dacă le-aș recicla aș putea face concurență magazinului de chinezării de la colț.Cei cărora nu l-au primit încă pot să le spun că va ajunge la ei împreună cu o scrisoare urâtă și amenințătoare. O scrisoare care îți amintește printre rânduri că nu ai un expeditor căruia să-i poți răspunde, îți amintește că nu ai dreptul la replică. O scrisoare primită ca pe un pumn de hârtie în gură.

Zice aici că e dreptul tău să nu joci x și 0 cu pătrățelele ălea, dar ești foarte oficial informat că la rândul tău, pentru medicii din sistemul public, vei fi un mare 0  atunci când vei avea nevoie de servicii medicale. Servicii medicale, fiți atenți aici, PLĂTITE DE CASA NAȚIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE. Ca și cum casa asta ar fi așa un orfelinat care te întreține din mila ei și nu o instituție pe care o plătim lunar din buzunarele noastre.

Închid scrisoarea și o arunc în dulapul ăla cu hârțogăraie ștampilată, dar nu înainte să întorc C A R D-ul pe dos, ca popii ăia panicați, și să îi zic expeditorului să se ducă și el într-acolo.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s