Când biserica îl văruiește și nu îl biruiește pe satana

Se pare că atunci când biserica ortodoxă întâlnește graffitti-ul,  iese cu văruială.

Văd arta ca pe un semn de întrebare, întrebare în fața căreia biserica atunci când nu poate răspunde își scoate trafaletele sfințit și pe care se străduiește să o acopere în mai multe straturi. Dar uite că întrebările ies în stradă și se aruncă ca nuca pe perete. Biserica aruncă și ea peste cu un strat protector de vopsea. Se naște cenzura, un leocoplast uriaș ca o eclipsă de soare.

Oamenii bisericii au zis că au acoperit graffitti-ul pentru că nu vor să-l vadă în fiecare zi pe dracul. Pe dracu’. Acești oameni ai bisericii se tem de întrebări mai tare decât de dracul.

Am făcut un exercițiu de imaginație. Am luat câteva dintre cele mai importante picturi ale lumii și mi le-am imaginat cum ar fi fost ele modificate dacă ar fi trecut pe la biserică să se „spovedească”. Uite ce a ieșit:

bor4

bor5

bor2

bor3

Aici imagini cu pictura murală acoperită.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Când biserica îl văruiește și nu îl biruiește pe satana&8221;

  1. Biserica, cea mai mare afacere a lumii…propune. Oamenii dispun, din pacate sunt inconstienti. Dar ce ne mira?! Politicul impreuna cu biserica de mult s-au infratit intr-o conspiratie impotriva celor multi…Miza ?! Banul, averea, catigul, profitul…pe orice cale.

    Apreciază

  2. Din pacate asa este… Cunosc insa oameni care merg la biserica si sunt minunati, cunosc si oameni care merg la biserica si par mai putin atinsi de lumina. Nu vreau sa judec calea asta pe care au ales-o, ci doar sa trag o alarma asupra faptului ca biserica, asa cum spui, din frica si dorinta de putere si monopol, isi depaseste de multe ori limitele de cale „optionala” si invadeaza teritorii care nu ii apartin.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s