Citatul sau boala care îl face pe om să evolueze în maimuță

pumpkiCu atâtea citate care-ți trec zilnic prin fața ochilor, cu care aproape te-ai obișnuit și pe care le tolerezi accelerând doar scroll-ul, este posibil să fi ajuns deja să crezi că ele au fost dintotdeauna lângă tine și că nu te vor părăsi niciodată.

Că s-au născut odată cu scrijelitul egiptean pe pietrele Flintstones. Că din coasta lui Adam Dumnezeu a scos mai întâi un citat și dup’aia pe Eva. Că înainte ca Moise să citeze cele 10 porunci, dinozaurii au vorbit în citate și au murit din cauza lor.

Ai putea crede chiar că lumea a evoluat datorită citatelor și că maimuța lui Darwin s-a făcut om pentru că l-a citat pe Paler sau pe Gandhi. Da, ai putea crede toate astea iar contul tău de facebook e martorul victimă care asistă la miliardele de like-uri închinate în fața unor ghilimele.

Ce le face atât de… citate? Iată 8 secrete, dezvăluite în premieră, chiar din manualul de social media al lui Poptamas:

1.) Pune la finalul citatului, la autor, un nume de chinez de care nu a auzit însăși China. Asta îi va da citatului un aer înțelept și îți va crește numărul de share-uri. Nu-ți fă griji, sunt peste 1 miliard de chinezi. Nu va sta nimeni să-l găsească pe chinezul tău fraudulos.

2.) Nu uita! Lumea nu citește citate pentru că e mare amatoare de citit, ci pentru că îi dai impresia că citind rândul ăla recuperează toată lectura din liceu. Așa că folosește citate cât cât mai simple și cât mai scurte!

3.) Vezi în newsfeed-ul tău deja alte 50 de citate? Sunt oameni care s-au trezit la 5 dimineața să le posteze? Nicio problemă. Unul în plus va face lumea mai bună și mai înțeleaptă. În capul paginii tale, acolo la numărul de like-uri.

4.) Fiecare citat de succes are în spate cel puțin un dușman inventat. Cu câți dușmani mai mulți invoci într-un citat, cu atât mai mulți oameni se vor împrieteni cu tine sau cu pagina ta. Mulți oameni adoră să creadă că au dușmani. Asta îi face să se simtă importanți și mai ales… înțelepți.

5.) Un alt tip de citat care funcționează e cel care le amintește cititorilor de citate cât de sus pot ajunge fără să se urce-n liftul vieții. De obicei e un entuziasm care se stinge odată cu ecranul laptopului. Dar asta nu mai e problema ta, tu-ți vei putea urca liniștit în continuare like-urile treaptă cu treaptă.

6.) Nu uita să pui o poză lângă citatul tău. Nu găsești una pe google care să aibă o minimă legătură? Nu-i nimic, în atâta amar de înțelepciune oamenii se vor simți prost să n-o găsească ei, așa că îți vor da like direct și nu vor zice nimic la nimeni niciodată.

7.) Întotdeauna când share-uiești un citat, pune alături, pe poză, neapărat și numele tău. E dreptul tău. Tu ești cel care l-a scos de la naftalină și l-a înviat din morți.

8.) Te temi că abuzezi și că se vor termina la un moment dat toate citatele din lume? Nu-ți fă griji, oricum în momentul următor toată lumea le uită. Luna următoare le poți recicla fiind un bun prieten cu mediul înconjurător și cu natura. Umană.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Citatul sau boala care îl face pe om să evolueze în maimuță&8221;

  1. Inainte vreme oameii aveau repere morale, intretinute mai apoi de cultele religioase din asa zisele „carti sfinte”.Cu vremea s-au trezit filosofii, poetii, scriitorii, oamenii de stiinta…sa lanseze percepte, maxime, citate…pe care niotorietatea autorilor le face sa circule mai usor.
    Oricat de generos ar fi un citat, o maxima, un aforism, un sfat…aceste nu are nici o valoare practica. Cine poate sa-l inteleaga, nu are nevoie de el. Cum sa fi altfel decat ESTI, in urma unui sfat, oricat de adevart ar fi el?! Tu, eu, el…suntem cei ce suntem. Un sfat, daca nu VINE din tine, nu are nici in rost. Maximele, aforismele, au farmec…intelectual. PRACTIC nimic nu este valoros in afara de ceea ce FACI TU…intelegi TU, TRAIESTI TU.

    Apreciat de 1 persoană

  2. cel mai mult mă scot din pepeni citatele ălea care incită la victimizare și încurajează identificarea unui dușman care n-are nimic altceva de făcut pe lume decât să stea în calea visurilor tale. 😀 mă mai irită și faptul că le găsești la kil azi pe net. așa s-a născut pamfletul de mai sus. că mai sunt unele cu sămânță de înțelepciune cred, dar vorba ta, conțin „adevăruri” care în contact cu propria ta persoană poate își cam pierd sensul. mă rog, asta e părerea mea, să mă contrazică cineva în citate :p

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s