Ce-am să mă fac eu când am să fiu mare, în 2016

În 2015 am realizat multe aspecte importante printre care și faptul că îmi place sucul de zmeură. Asta mă face ca acum, în timp ce scriu primul post din 2016, să stau pe canapea, relaxată și să sorb cu paiul niște e-uri.

Cu toate astea nu am Mc pasiuni, iar asta îmi dă curajul să mai amân „am să mănânc mai sănătos”-ul tradițional din perioada asta. În schimb, tre’ să recunosc că mi-ar plăcea ca anul ăsta să îmi folosesc mai mult picioarele decât degetul arătator, forjat zilnic la click-uri. Știu însă sigur că n-am să merg la sală pentru că nu-mi plac spațiile în care efortul este închis ermetic, așa cum nu-mi plac nici cenaclurile literare.

Anul ăsta mi-am propus totuși din nou să am toate meseriile pe care mi le doream atunci când eram mică – patinatoare artistică, pompier, dresor de pisici, inventator, prezentatoare de emisiuni, coloratoate, croitoreasă…
Am un copil înăuntru care dă nerăbdător din picior, mă scoate la tablă și îmi amintește că am ajuns mare, suficient de mare încât să fiu TOT ce îmi doream când eram mică.

Duminică, de exemplu, vreau să merg la patinoar, pe miercuri să-mi ard mâncarea și să o sting cu o bere, să mai cos strâmb câte ceva la Sanda pe care se pune praful, să-mi iau o carte de colorat și s-o mâzgâlesc bine cu atenție stângace, să inventez un sistem prin care să mai îmi scot și eu pisicile la plimbare, să le dresez să stea cuminți și să întindă galant lăbuța vecinilor ofuscați de pungile lor cu nevoi uitate de multe ori în fața ușii și, nu în ultimul rând, să vorbesc singură prin casă la un spray rexona, să fac microfonie parfumată și să primesc telefoane în direct căci mi-ar plăcea să fiu mai sociabilă. Să îmi scot copilul din colivie.

Și apropo de cuști, am văzut la teve o știre tulburătoare cu un urs polar în captivitate care se bucura, „spre deliciul” tâmp al vizitatorilor, de zăpada căzută în perimetrul lui îngust de libertate.

Tare, tare mult mi-aș  dori ca anul ăsta să se desființeze toate grădinile zoologice din lume. Până la urmă, cine chiar vrea sa vadă urși polari să meargă la Pol. Am auzit că acum e mai cald acolo decât în multe țări
din Europa. Asta pentru că noi suntem prea adulți să înțelegem bucuriile simple de care ne-am îndepărtat construindu-ne în jurul nostru garduri înalte din plastic și metal, spre deliciul tâmp al societății.

polar
Foto: Bob Hallinen/Anchorage Daily News/MCT
Reclame

2 gânduri despre &8222;Ce-am să mă fac eu când am să fiu mare, în 2016&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s