Castelul din nisip, soare și liniște

IMG_6717

Probabil și voi, ca și mine, sunteți niște Columbi în căutarea unui paradis terestru. A unui loc în care, odată descoperit, să vi se liniștească sufletul și mintea, iar arca voastră cu animale sălbatice să se ancoreze și ea domestic la mal. Neașteptat, acum un an și ceva am găsit genul ăsta de oază de liniște într-o țară înconjurată, culmea, de tensiune și conflict.

Ea a rămas tot acolo, în Muscat, Oman. Mie mi-au rămas liniștea cu picioarele îngropate în nisipul fierbinte și marea ca un șezlong uriaș și albastru pe care îți poți întinde la soare gândurile ostenite.

Noaptea, Capitala se aprinde ca o veioză indiană cu mozaicuri colorate. Globul ei din sticlă groasă ține la distanță coșmarul războaielor vecine, teribile și infinite. Marea Arabă, muchia de cuțit, spală toată suferința până la malul omanez. Aici, lumea e în sfârșit relaxată.IMG_7106IMG_7265Ziua, printre palmieri, soarele uriaș pătrunde dincolo de voalul femeilor, descoperind cutume occidentale.IMG_6885La marginea orașului, în mici golfulețe, bărbații care și-au păstrat obiceiurile străvechi pescuiesc printre scoici în tablouri.  Când se lasă seara în capitală, băieții și bărbații își fac terenuri de fotbal pe plajă și rostogolesc soarele la apus.IMG_7491Localnicii sunt extraordinar de primitori. Știu că s-au născut într-un paradis pe care îl împart zâmbind inocent și generos cu tine, europeanul.IMG_7666La intervale fixe de timp, din moscheile cu vitralii transcedentale se aud rugăciuni. Aici, în mijlocul deșertului, a înflorit pacea.IMG_7937IMG_7946IMG_8078

Foto: Cipri Ștefancu

Reclame

2 gânduri despre &8222;Castelul din nisip, soare și liniște&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s