Ieri noapte am traversat o stradă și 50 de ani

Traversam strada în grabă, ca de obicei. Din partea cealaltă a trecerii de pietoni veneau încet spre mine două bătrâne trecute de 70, susținându-se una pe cealaltă, aproape lipite. Erau concentrate să-și mențină echilibrul, păreau într-o barcă fără vâsle și nimic din trecutul lor, acolo, pe trecerea de pietoni, nu mai conta decât înaintarea. În dreptul lor nu îmi explic ce s-a întâmplat, de ni s-au amestecat anii  într-un univers blender trezindu-mă brusc la peste 70 – urmărind verdele de la semafor, uitând de toate relele, de toate bunele, de toate nelalocurile lor, de toate regretele, de toți copiii-mi juliți în genunchi, de toți nepoții-mi corigenți în școală, de toate nopțile băute, visate sau înjunghiate în decizii.

Eram eu, poate cu o prietenă sau poate singură în dublu exemplar, trecând peste viață ca peste o trecere de pietoni, fără remușcări, susținându-mi trupul pe cârja prezentului. Nu eram fericită sau tristă, eram eu care trăgea după mine, ca toți bătrânii, un cărucior greu și invizibil de amintiri cumpărate de la piață, alunecat pe roțile zimțate ale întrebărilor, dar natural, așa cum își poartă pisicile coada, concentrându-mă doar să trec cu bine pe partea cealaltă.

M-am văzut după 50 de ani și așa mi-am petrecut viața. Cu regretele aburindu-mi ochelarii și ștergându-mi-le nepăsător cu o batistă pe care uitasem de unde am primit-o, înaintând pe trecerea de pietoni, ca toată lumea, păstrându-mi totuși într-un șervețel tinerețea ca pe o proteză dentară.

Reclame

Un gând despre &8222;Ieri noapte am traversat o stradă și 50 de ani&8221;

  1. Vorbești…”de toate nopțile băute, visate sau înjunghiate în decizii”…de…”cârja prezentului”…de cea care…eram eu care trăgea după mine, ca toți bătrânii, un cărucior greu și invizibil de amintiri cumpărate de la piață”…
    Și astea toate pentru ca…” doar să trec cu bine pe partea cealaltă”…?
    În rest scriitura mi-a plăcut…ca scriitură. Ca mesaj este de comentat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s