Noua anatomie sau de ce e mai bine să găsești în tine o locomotivă în loc de un plămân

anatomieAstăzi am avut o revelație. Asta e. După ce bați câmpii la propriu, prin soare, începi să-i bați și pe tastatură. Iată-mă, așadar, cu o dorință care, odată înfăptuită va schimba, bineînțeles, lumea – revizuirea practică, tehnologică și muncitorească a anatomiei.

Astfel. În loc de creier aș pune o mașină de tocat din aia din care ies cârnații sau un insectar în care sunt prinse în bolduri ideile fixe. În loc de suflet, vai, ăsta și cu creierul sunt preferații mei, aș pune un aparat din ăla de pop-corn, unde bagi grăunțe ca și cum ai hrăni găinile cu zgârcenie și scoți ditamai câmpurile de floricele.

În loc de mâini, la neîndemânatici, aș pune plase sparte de prins țânțari, iar la cei hotărâți și încrezători aș pune palete cu victorii la Wimbledon.

Stomacul l-aș face o pălărie de prestidigitator, degetele de la picioare – clape bătrâne de pian cu reumatism, părul – mă rog, ați înțeles ideea.

Și poate așa, nouă, oamenilor, tratându-ne și vorbind cu noi precum cu electrocasnicele, tractoarele, instrumentele de lăutari  sau mai știu eu ce, ne-ar fi mai ușor. Am pune tehnic problema, organele sunt astăzi prea filozofice, prea cu aere de intelectual, încât de multe ori nu te prea înțelegi cu ele.

Când îți bubuie capul, de exemplu, îți dai casetofonul mai încet. Treci de la drum & bass-ul stresului, la chill-ul cu ciripit de păsărele și cascadă curgătoare. Schimbi CD-ul, repari mufa, vezi ce cabluri s-au ros între timp și nu mai fac conexiunile. Când simți că sufletul ți se cam dezumflă, vezi exact unde e spărtura, îl cârpești (alții zic că-ți poți face rost chiar de unul nou), îi pui un petec și ai grijă de atunci încolo pe ce terenuri îți arunci voluntar balonul. E drept, nu toți ne-am născut experți în gazoane, dar încet, încet, cu răbdare, vom avea o colecție de eșantioane și ne vom putea folosi cu înțelepciune intuiția. Intuiția practică, bineînțeles. Intuiția de agricultor, intuiția de mecanic auto, intuiția de electrician și așa mai departe.

Asta e, ați văzut cât de greu găsești astăzi un service bun pentru telefoane, cum ai putea găsi ușor unul pentru organe? N-avem încotro, trebuie să învățăm să ne pricepem la toate. Și mai ales la noi înșine, piuliță cu piuliță.

Reclame

Un gând despre &8222;Noua anatomie sau de ce e mai bine să găsești în tine o locomotivă în loc de un plămân&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s