Fotografie de iarnă – Poze sexi cu președintele și peisaje cu protestatari

Acum două zile a nins cu praf de polizor. E o iarnă prea lungă, fără timp, o haină cu câteva numere mai mari.

Noaptea înghite ziua pe nemestecate. Adormim, ne trezim, adorimim. Trebuie să mergem la uzină călcând prin zăpada cu noroi și oboseală.

În tramvai oamenii au capetele plecate în față, își sprijină mințile de un ecran. Dau scroll, dau scroll, doar timpul se derulează pe scroll, iarna e rece și nu mai trece. Iarna e ca o boală incurabilă.

Cine nu e în tramvai e la proteste. Se fac proteste în stradă. Se strigă ciuma roșie, la antena 3 e lovitură de stat. Studiourile de televiziune sunt spitale infecte de nebuni. Se administrează drogul urii cu polonicul după ce e lins prin bucătării de moguli libidinoși. Președintele e în stradă. A ajuns direct din limuzină, pe verde, exact la momentul potrivit. L-au prins camerele, salută mulțimea. Face un duș mizerabil cu speranțe și admirație. Președintele are coaie, zic unii. Se crede că de-aia vorbește atât de sacadat. Președintele nu are semne de punctuație, președintele pare să-și recite discursul după dictare. Are coaie, recită sacadat. Președintele e bun la meditații și în stradă. Președintele are geacă groasă și vreo șase case.

Afară iarna nu mai trece. Soarele arată ca o vitamina c dizolvată în ceață. E un ger cum n-a mai fost altul. E un ger care îngheață sentimente. Lumea face politică și se încălzește. Luciditatea a înghețat și ea, e vânătă și sticloasă, îngropată în zăpadă. Se face referendum, va fi un mic foc de tabără. Vor arde ciuma roșie la rotisor. Să le putrezească cenușa corupților prin închisori. La meteo, o tipă în colanți leopard anunță o altă ciumă. Un alt cod de culoare. Țara, un semafor. În fața zebrei așteaptă hienele flămânde.

Geamul tramvaiului s-a aburit de tot. Înaintăm. Afară e al naibii de frig, de întuneric și de iarnă.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s